Waarom een CuBic fietsenstalling voor jouw bedrijf?

Fietsenstallingen bieden medewerkers een veilige en weersbestendige oplossing voor het stallen van hun fietsen. Een goede fietsparkeervoorziening stimuleert werknemers om sneller de fiets te pakken. Bovendien komen medewerkers die fietsen een stuk fitter op het werk en draagt het bij aan een duurzaam imago van je bedrijf. Met een fietsenstalling maak je het al een stuk aantrekkelijker voor werknemers om de voorkeur aan het fietsen te geven. Maak hieronder kennis met onze CuBic fietsenstalling, die voor iedere unieke situatie een geschikte oplossing biedt.

Een maatwerk fietsenstalling

Het veilig stallen van fietsen is één van de belangrijkste voorzieningen. Na een lange dag werken, wil je immers jouw fiets heelhuids aantreffen. De CuBic is gemaakt van zeer hoogwaardig thermisch verzinkt staal en gaat daardoor jarenlang mee als fietsenstalling, zonder te veel onderhoud. Eventuele poedercoating in alle standaard RAL kleuren behoort ook tot de mogelijkheden van de CuBic. Verder kan de fietsenstalling zonder wanden worden uitgevoerd, waardoor de stalling makkelijk toegankelijk is. Maar voor extra veiligheid raden wij het gebruik van wanden en een toegangspoort aan. Het grootste voordeel van hiervan is de bescherming tegen vandalisme, omdat de fietsenstalling afsluitbaar is.

Verschillende afwerkingen

Binnen ons assortiment bieden wij meerdere opties wandbekleding aan. Meest voorkomende afwerkingen zijn hout en geperforeerd staal. Hout zorgt voor een duurzame uitstraling en biedt een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden. Geperforeerd staal heeft daarentegen een vrij gesloten uitstraling, maar niks is minder waar. De geperforeerde platen zorgen voor veel lichtinval en toevoer van frisse lucht in de fietsenstalling.

Daarnaast behoren gaas en glas ook tot de mogelijkheden van wandbekleding. Gaas is een kosteneffectief alternatief voor hout en geperforeerd staal. Ondanks het vrij open karakter van de fietsenstalling, staan fietsen goed beveiligd en beschermd.

CuBic fietsenstalling met Red Cedar

Toegangspoorten

Met een toegangspoort kun je de fietsenstalling openstellen voor wie je maar wilt, maar ook beschermen en beveiligen tegen diefstal. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten toegangspoorten, waardoor er voor elke situatie een oplossing is. Ook is het mogelijk om de poort te automatiseren. Dit draagt bij aan de toegankelijkheid van de fietsenstalling.

Cubic fietsenstalling met glas en geperforeerd staal

Bepaal de juiste capaciteit

De grootte van de fietsenstalling is afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal fietsen die gestald moeten worden. Onze standaard CuBic fietsenstalling met een hoogte van 2400 mm is geschikt voor het parkeren van fietsen in enkellaags fietsenrekken.

Met een dubbellaags fietsenrek, zoals de 2ParkUp, kan een dubbele fietsparkeercapaciteit worden gecreëerd. Voor het plaatsen van zo’n dubbellaags fietsenrek adviseren wij een verhoogde CuBic fietsenstalling met een hoogte van 3000 mm.

2ParkUp etagerekken

Meer lichtinval in de fietsenstalling

Een gesloten fietsenstalling zorgt voor extra veiligheid, maar heeft over het algemeen ook weinig lichtinval door het gebruik van wanden en een toegangspoort. Uiteraard kan LED-verlichting het een stuk aangenamer maken. Maar wat is er nou mooier dan natuurlijk lichtinval? Een lichtstraat is daar de perfecte oplossing voor! De afwisseling van polycarbonaat- en profielplaat dakplaten geeft een fietsenstalling een open karakter en zorgt voor een grote hoeveelheid lichtinval.

Cubic fietsenstalling met sedum en lichtstraat

Fietsenstalling met sedumdak

Standaard wordt de CuBic fietsenstalling geleverd met stalen dakplaten. Een groot voordeel hiervan ten opzichte van andere dakbedekkingen is de lange levensduur. De dakplaten zijn van thermisch verzinkt staal. Dit zorgt ervoor dat de dakpanelen beschermd zijn tegen roesten. Daarnaast zijn de dakplaten van staal uitermate sterk, wat maakt dat ze bestand zijn tegen een maximale sneeuwbelasting van 70kg/m2.

Naast een standaard dak bieden wij ook de mogelijkheid voor een sedumdak. Dit is een dak dat begroeid is met planten. Zo’n groendak brengt vele voordelen met zich mee. Zo is de levensduur van het dak tweemaal groter dan daken met bitumineuze bedekking. Daarnaast vangt het regenwater op en wordt hiermee de wateroverlast verminderd. Ook filtert het groene dak fijnstof en gasvormige verontreinigingen uit de lucht.

Cubic fietsenstalling met sedum

E-bikes opladen door middel van zonnepanelen

Dat elektrische fietsen niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn weten we wel. Maar de benodigde voorzieningen relaterend aan deze verschuiving vergeten we nog wel eens. De opkomst van e-bikes zorgt ervoor dat er steeds meer fietsenstallingen met oplaadpunten nodig zijn. Met de CuBic fietsenstalling met zonnepanelen kun je jouw werknemers van alle gemakken voorzien. De opgewekte stroom uit de stalling  zorgt ervoor dat e-bikes eenvoudig opgeladen kunnen worden door middel van verschillende laadpunten in de stalling.

Daarnaast kan de fietsenstalling goed gecombineerd worden met andere producten van Klaver Fietsparkeren. In de fietsenstalling kunnen fietsenrekken met geïntegreerde oplaadpunten gerealiseerd worden. Ook kunnen we lockers plaatsen waarin de fietsaccu veilig opgeborgen kan worden.

2ParkUp etagerek met oplaadpunten

Meer weten over de CuBic fietsenstalling voor jouw bedrijf?

Neem dan hier contact met ons op.