FietsParKeur

De fietsenrekken van Klaver Fietsparkeren voldoen aan de eisen van FietsParKeur. Deze norm biedt de garantie dat het fietsenrek voldoet aan strenge kwaliteitseisen conform het Normstellend Document. Om hoogwaardige producten te kunnen blijven aanbieden, hebben wij naast de norm FietsParKeur extra eisen aan onze fietsparkeersystemen gesteld.

Veiligheid

Het FietsParKeur-certificaat maakt onderscheid in de ruimte waar de fiets geparkeerd wordt. Is dit een openbare ruimte of een beveiligde fietsenstalling? Het antwoord bepaalt of de fietsenrekken verplicht een aanbindvoorziening moet hebben of niet. Alle fietsparkeersystemen in ons assortiment beschikken standaard over zo’n aanbindvoorziening. Ook beschikken de fietsenrekken over terugrolbeveiliging: Als de fiets te ver vooruit wordt gedrukt, gaat de fiets vanzelf terug en blijft deze goed ondersteund.

Gebruiksvriendelijkheid

Het etage fietsenrek is zo ontworpen dat er een dubbele fietsparkeercapaciteit kan worden gerealiseerd door middel van onder- en bovenplaatsen. Voor het moeiteloos parkeren van fietsen op de bovenplaatsen wordt het tilgewicht van de bovengoot gereduceerd door een geïntegreerde gasveer. Dit in combinatie met een lage tilhoogte maakt de 2ParkUp een gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem.

Duurzaamheid

De keuze in verschillende h.o.h. afstanden maakt de fietsenrekken geschikt voor de meeste fietsen. Een hart-op-hart afstand geeft de afstand tussen de fietsenplaatsen aan. Belangrijke aspectenNormstellend Documenten FietsParKeur versie 2.5 juli 2021 bij het bepalen van deze afstand zijn de beschikbare ruimte, type fietsen en hoeveelheid fietsplaatsen. Klaver Fietsparkeren hanteert een minimale h.o.h. afstand van 37,5 cm. Daarnaast zijn al onze fietsenrekken voorzien van een bolvormige voetplaat, die ophoping van vuil onder het fietsenrek voorkomt.

Schadepreventie

De fietsenrekken zijn standaard voorzien van voorvorkondersteuning. Met voorvorkondersteuning wordt de fiets bij een sterk onderdeel, de voorvork, ondersteund. Dit voorkomt een slag in het wiel. Daarnaast voorkomen de slijtvaste beschermhulzen beschadiging op de voorvork van de fiets.