Hoe bevordert u een positieve fietscultuur binnen uw organisatie?

De fietscultuur van een bedrijf heeft een enorme impact op de hoeveelheid werknemers die met de fiets naar werk komen. Hoe meer fietsvriendelijke infrastructuur wordt aangeboden, hoe meer werknemers de fiets pakken. In deze blog vertellen we u meer over hoe u de fietscultuur van een bedrijf kunt bevorderen. We gaan hierbij dieper in op het belang van fietsen voor uw bedrijf. Daarnaast tonen we u hoe fietsvriendelijke infrastructuur, bedrijfsfietsen, een fietsenrek bij uw bedrijf en fietsenstallingen bijdragen aan een verbeterde fietscultuur. Fietscultuur van een bedrijf verbeteren? Klaver Fietsparkeren helpt u graag.

Waarom is fietsen belangrijk voor een bedrijf?

De fietscultuur van een bedrijf levert een wezenlijke bijdrage aan de algehele gezondheid van de werknemers. Hoe meer uw werknemers fietsen, hoe meer zij in beweging zijn. Voldoende beweging verbetert de conditie. Uw werknemers hebben meer energie, waardoor ze beter aan hun taken toekomen. Het verhoogt de productiviteit. Het risico op bepaalde gezondheidsproblemen wordt kleiner en fietsen draagt bij aan een lager stressniveau. Investeren in de fietscultuur van uw bedrijf is hierdoor de moeite waard.

Bijkomend voordeel van het gebruik van een fiets is dat het een milieuvriendelijke optie is. In tegenstelling tot een auto, worden er geen schadelijke uitstootgassen geproduceerd. Bovendien is een fiets goedkoper dan een auto, doordat mensen geen geld kwijt zijn aan bijvoorbeeld brandstof. Zoals u kunt zien, gaat het bevorderen van de fietscultuur van een bedrijf met diverse voordelen gepaard.

Fietsvriendelijke infrastructuur op werkplek

Een fietsvriendelijke infrastructuur op de werkplek is van belang voor een verbeterde fietscultuur. De infrastructuur vormt hier het fundament voor. Zo moeten fietsen op een veilige wijze kunnen worden achtergelaten. Overdekte en afgesloten fietsenstallingen zijn daarom een must. Dit biedt bescherming tegen diefstal en slecht weer. Aangezien veel mensen tegenwoordig op een elektrische fiets rijden, is het een aanrader om oplaadpunten voor e-bikes hierin te laten plaatsen. Een fietsenstalling in de buurt van de ingang van uw bedrijf verlaagt de drempel om de fiets te nemen.

Maar ook binnen uw bedrijf kunt u bijdragen aan een fietsvriendelijke infrastructuur. Denkt u hierbij aan kluisjes waarin mensen hun (fiets)spullen kwijt kunnen. Of wat dacht u van een laadlocker voor fietsaccu’s? Daarnaast dragen douches en kleedkamers bij aan een fietsvriendelijke infrastructuur. Zo kunnen mensen zich na een lange fietsrit opfrissen voordat ze aan de slag gaan.