Drie belangrijke aspecten bij fietsparkeren

Een veelvoorkomend probleem in Nederland is het gebrek aan plaatsen om fietsen te stallen. Hierdoor worden fietsen vaak gestald op plekken waar dat niet zou moeten. Dit leidt ertoe dat op veel plaatsen een chaotisch beeld ontstaat. Een goed fietsenrek maakt hier absoluut het verschil! Zo wordt het parkeren van fietsen een stuk eenvoudiger en draagt het bij aan het overzichtelijk en efficiënt parkeren van fietsen.

Ontdek hieronder de drie belangrijkste aspecten bij het fietsparkeren:

FietsParKeur

Het FietsParKeur-certificaat maakt onderscheid in de ruimte waar de fiets geparkeerd wordt. Is dit een openbare ruimte of een beveiligde fietsenstalling? Het antwoord bepaalt of de fietsenrekken verplicht een aanbindvoorziening moet hebben of niet. Alle fietsparkeersystemen in ons assortiment beschikken standaard over zo’n aanbindvoorziening. Ook beschikken de fietsenrekken over terugrolbeveiliging: Als de fiets te ver vooruit wordt gedrukt, gaat de fiets vanzelf terug en blijft deze goed ondersteund.

Fietsenrek Krait van Klaver Fietsparkeren

Hart-op-hart afstand

De keuze in verschillende h.o.h. afstanden maakt de fietsenrekken van Klaver geschikt voor de meeste fietsen. Een hart-op-hart afstand geeft de afstand tussen de fietsenrekken aan. Belangrijke aspecten bij het bepalen van deze afstand zijn de beschikbare ruimte, type fietsen en hoeveelheid fietsplaatsen. Klaver Fietsparkeren hanteert een minimale h.o.h. afstand van 37,5 cm. Daarnaast zijn al onze fietsenrekken voorzien van een bolvormige voetplaat, die ophoping van vuil onder het fietsenrek voorkomt.

Fietsenrek van Klaver Fietsparkeren

Schadepreventie

De fietsenrekken van Klaver zijn standaard voorzien van voorvorkondersteuning. Met voorvorkondersteuning wordt de fiets bij een sterk onderdeel, de voorvork, ondersteund. Dit voorkomt een slag in het wiel. Daarnaast voorkomen de slijtvaste beschermhulzen beschadiging op de voorvork van de fiets.

Voorvorkondersteuning bij het Woma fietsenrek

Gebruiksgemak

De fietsenrekken uit het ruime assortiment van Klaver Fietsparkeren onderscheiden zich met name op de uitstraling. Het Cobra fietsenrek kenmerkt zich door de ronde vormen en past daardoor perfect in de vormentaal van het straatbeeld. De Mamba heeft een opvallende aanbindvoorziening, waardoor dit fietsenrek een betrouwbare uitstraling heeft en zeer geschikt is voor openbaar terrein. De Krait is een fietsenrek met strakke vormgeving en fietsparkeer technisch optimaal.

De Viper onderscheidt zich daarentegen niet alleen op uitstraling, maar ook op functionaliteit. Dit fietsparkeersysteem is speciaal ontwikkeld voor buitenmodel fietsen met een mand of krat voorop, beter bekend als krat- en transportfietsen.

Dubbellaags fietsenrek

Het etage fietsenrek is zo ontworpen dat er een dubbele fietsparkeercapaciteit kan worden gerealiseerd door middel van onder- en bovenplaatsen. Voor het moeiteloos parkeren van fietsen op de bovenplaatsen wordt het tilgewicht van de bovengoot gereduceerd door een geïntegreerde gasveer. Dit in combinatie met een lage tilhoogte maakt de 2ParkUp een gebruiksvriendelijk dubbellaags fietsparkeersysteem.

Klaver Fietsparkeren 2ParkUp dubbellaags fietsenrek

Maar we richten ons ook op alles rondom het systeem, want ook dit is een deel van de oplossing. Samen met klanten denken we na over het creëren van een fijne omgeving voor fietsers, zodat mensen bereid zijn zich in te spannen. Of misschien nog wel beter;

WE PROBEREN ‘POSITIEF GEDRAG’ IN FIETSPARKEERVOORZIENINGEN TE BEÏNVLOEDEN”

Meer informatie over de verschillende fietsenrekken?

Neem dan hier contact met ons op.