Fietsen parkeren met een dubbellaags fietssysteem

Een dubbellaags fietsenrek is een gebruiksvriendelijke oplossing voor uw bedrijf, organisatie of gemeente. Deze oplossing zorgt ervoor dat er altijd voldoende ruimte is voor de fietsen van uw medewerkers, zakelijke relaties en bezoekers. Vrijwel alle soorten fietsen kunnen hier comfortabel in geparkeerd worden. In deze blog vertellen we u meer over wat dubbellaags fietsparkeren zo praktisch maakt, wat de voordelen van etage fietsenrekken zijn, welke varianten er bestaan van dit fietssysteem en of dit voor alle soorten fietsen toegankelijk is.

Waarom is een dubbellaags fietssysteem erg praktisch?

Dankzij een dubbellaags fietssysteem bent u er zeker van dat er genoeg capaciteit is voor het parkeren van fietsen. Er wordt flink op de ruimte bespaard, want uw fietsenrek heeft nu een dubbele fietsparkeercapaciteit in vergelijking met enkellaagse varianten. Zonder problemen kunnen mensen hun fiets op de bovenplaatsen parkeren, dankzij de geïntegreerde gasveer. Hoe makkelijker het is om de fiets te parkeren, hoe meer mensen geïnspireerd raken om vaker de fiets te pakken. Dat is gezonder en beter voor het milieu.

Wat zijn de voordelen van een dubbellaags fietssysteem?

We lieten u hierboven al zien dat een dubbellaags fietsenrek bijzonder ruimtebesparend is. Dankzij de extra bovenplaatsen is er sprake van een dubbele parkeercapaciteit in vergelijking met enkellaagse fietssystemen. Voor ieder bedrijf, organisatie of andere openbare ruimte is het een aanrader om te beschikken over een fietsenrek met een ruime capaciteit.

Een veilige plek om te parkeren voorkomt problemen zoals een slag in het wiel. Bovendien wordt de kans op diefstal op deze wijze geminimaliseerd. De slijtvaste beschermhulzen voorkomen dat er krassen op de voorvork ontstaan. Dit fietssysteem kan voorzien worden van oplaadpunten voor e-bikes. Om deze reden zijn etage fietsrekken zo handig.

Welke dubbellaagse fietssystemen zijn er?

U heeft meerdere opties als u kiest voor één van onze dubbellaagse fietssystemen. Ten eerste kunt u kiezen voor een 2ParkUp Etagerek met Voorvorkborging. Bij deze variant wordt de fiets met behulp van een haak aan de voorvork vastgezet. Dit voorkomt dat de fiets kan omvallen. De fiets staat veilig in het rek en een betrouwbare opslag is gegarandeerd.

Daarnaast kan gekozen worden voor een 2ParkUp Etagerek met Achterwielborging. Hierbij wordt zowel aan het voor- als achterwiel ondersteuning geboden. Het derde alternatief is de 2ParkUp Etagerek met Oplaadpunten. Aan één oplaadpunt kunnen twee elektrische fietsen opgeladen worden.

Is het voor alle soorten fietsen toegankelijk?

In principe is een dubbellaags fietssysteem geschikt voor vrijwel alle soorten fietsen. Doordat een dubbellaags fietsenrek voorzien kan worden van oplaadpunten voor e-bikes, is het ook een stuk aantrekkelijker voor werknemers en bezoekers om hun elektrische fietsen te parkeren. De kans op diefstal wordt zo tot een minimum beperkt. Zoekt u nog een fietssysteem voor uw bedrijf, organisatie of vereniging? Bekijk nu de gebruiksvriendelijke oplossingen van Klaver Fietsparkeren. Neem contact met ons op of vraag een gratis en geheel vrijblijvende offerte aan.